poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Mus z białej czekolady z granatem

Subtelna, lekka pianka, która rozkosznie rozpływa się w ustach... Dla kontrastu przełamana cierpkim i lekko kwaśnym smakiem granatu... Prosto, a jednocześnie elegancko. Świetny deser, którym naprawdę zrobisz mocne wrażenie.

Subtelna, lekka pianka, która rozkosznie rozpływa się w ustach, przełamana cierpkim i lekko kwaśnym smakiem granatu... Prosto, a jednocześnie elegancko. Świetny deser, którym naprawdę zrobisz mocne wrażenie.






































Składniki na 6 porcji: 
150g białej czekolady
300ml śmietany 30%
3 białka
1 łyżka cukru pudru
1 owoc granatu

Połamaną na kawałki czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie zmniejszamy obroty miksera i porcjami dodajemy czekoladę. Ubijamy białka, pod koniec dodając cukier puder. Pianę dodajemy do masy śmietanowo – czekoladowej i bardzo delikatnie mieszamy. Mus przekładamy do pucharków lub wysokich kieliszków. Wierzch posypujemy pestkami granatu. Przechowujemy w lodówce.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz