piątek, 18 marca 2016

Pasta z tuńczyka z kremowym serkiem i suszonymi pomidorami

Doskonała na kanapki, ale też jako farsz do jajek ugotowanych na twardo (pomyślcie o tym, niedługo Wielkanoc :)). Ekspresowa w przygotowaniu, smaczna i zdrowa. W asyście dobrego chleba smakuje znakomicie :)

Doskonała na kanapki, ale też jako farsz do jajek ugotowanych na twardo (pomyślcie o tym, niedługo Wielkanoc :)). Ekspresowa w przygotowaniu, smaczna i zdrowa. W asyście dobrego chleba smakuje znakomicie :)
























Składniki: 
100g serka śmietankowego typu Philadelphia/Twój smak
160g tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach lub rozdrobniony)
2 suszone pomidory
3 anchois
1 łyżeczka kaparów
1 ząbek czosnku
sól, pieprz

W miseczce umieszczamy serek i tuńczyka. Kapary, anchois oraz pomidory drobno siekamy, wrzucamy do miski. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki. Pastą smarujemy kromki pieczywa i posypujemy zieleniną.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz