170 g mąki
40 g kakao
1/4 łyżeczki sody
115 g masła
120 g cukru pudru
1/4 łyżeczki soli morskiej
1 jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
100 g gorzkiej czekolady
40g łuskanych pistacji
40 g kakao
1/4 łyżeczki sody
115 g masła
120 g cukru pudru
1/4 łyżeczki soli morskiej
1 jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
100 g gorzkiej czekolady
40g łuskanych pistacji
Porcje ciasta rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami folii spożywczej na grubość 5 mm. Szklanką, kieliszkiem lub foremką wycinamy kółka. Wierzch każdego smarujemy białkiem i posypujemy posiekanymi pistacjami. Gotowe ciasteczka układamy na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy 10-12 min. Po wyjęciu z piekarnika ostrożnie przekładamy na kratkę i studzimy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz