środa, 9 listopada 2016

Pasta kanapkowa z wędzonym pstrągiem

Coś innego na śniadanko? Proszę bardzo :) Pasta kanapkowa na bazie serka twarogowego z wędzonym pstrągiem i odrobiną koperku poleca się na kanapki :) Miła odmiana w dwie minuty. Najlepsza na świeżym i chrupiącym chlebie w towarzystwie ulubionej sałaty. Miłego dnia Kochani! :)






































Składniki:
200g serka twarogowego (Capri, ricotty lub typu Philadelphia)
70g wędzonego pstrąga
2-3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
1 łyżka posiekanego koperku
odrobina soku z cytryny
sól, pieprz czarny lub cytrynowy

Ser umieszczamy w miseczce i rozdrabniamy przy pomocy widelca. Dodajemy przyprawy, sok z cytryny, koperek oraz śmietanę. Mieszamy. Na koniec delikatnie łączymy z porwanym na kawałki pstrągiem. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz