piątek, 9 stycznia 2015

Pasta z wędzonej makreli

Bardzo lubię ryby i tak samo pasty do chleba, więc ta niewyszukana przystawka idealnie wpisuje się w moje kulinarne inklinacje;) A może od tej pory nie tylko moje? Rzecz godna uwagi, bo taką pastę robi się po prostu ekspresowo, z zaledwie kilku składników nierzadko dostępnych pod ręką, a do tego ten smak... Mmm...

Rzecz godna uwagi, bo taką pastę robi się po prostu ekspresowo, z zaledwie kilku składników nierzadko dostępnych pod ręką, a do tego ten smak... Mmm...

























Składniki: 
1 wędzona makrela
3 ogórki konserwowe
1 mała cebula
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
pieprz 

Mięso z makreli dokładnie oddzielamy od ości. Cebulę i ogórki kroimy w kostkę, dodajemy do ryby. Doprawiamy do smaku pieprzem (nie trzeba solić, gdyż makrela sama w sobie jest słona). Mieszamy z majonezem i jogurtem. Świetnie smakuje z razową kromką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz