piątek, 4 grudnia 2015

Meksykańska przyprawa Fajita

Tą aromatyczną przyprawę stosuje się do wieprzowiny, kurczaka lub krewetek, choć pierwotnie używana była do doprawiania wołowiny. Prosta w wykonaniu, intensywna w smaku i pikantna, przyda się do przyrządzania wielu dań kuchni TEX-MEX. Spieszcie się z jej wykonaniem, bo już niedługo na blogu kolejny przepis na meksykańską quesadillę :)

Tą aromatyczną przyprawę stosuje się do wieprzowiny, kurczaka lub krewetek, choć pierwotnie używana była do doprawiania wołowiny. Prosta w wykonaniu, intensywna w smaku i pikantna, przyda się do przyrządzania wielu dań kuchni TEX-MEX. Spieszcie się z jej wykonaniem, bo już niedługo na blogu kolejny przepis na meksykańską quesadillę :)





































Składniki:
1 łyżka mąki kukurydzianej
1 łyżeczka chili w proszku 
1 łyżeczka słodkiej papryki 
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka kuminu
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka cebuli suszonej 
1 łyżeczka soli 
1 łyżeczka cukru

Wszystkie składniki wkładamy do słoika, zakręcamy i potrząsamy by dokładnie się wymieszały. Przechowujemy w zamknięciu, w suchym i chłodnym miejscu. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz