tag:blogger.com,1999:blog-34377205428076248.post8387397331853898066..comments2024-03-23T15:07:31.538+01:00Comments on Food for a Good Mood: Domowa przyprawa gyrosFood for a Good Moodhttp://www.blogger.com/profile/16503235070080674778noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-34377205428076248.post-52137047631791470972016-09-16T12:08:15.080+02:002016-09-16T12:08:15.080+02:00Wszystko sprowadza się do zasady: "wiem, co j...Wszystko sprowadza się do zasady: "wiem, co jem". Świadomość jest kluczem do sukcesu i dobrego smaku. Trzeba być świadomym w kwestii wyboru produktów i tego, gdzie się jada. Gratuluje i pozdrawiam serdecznie :)Food for a Good Moodhttps://www.blogger.com/profile/16503235070080674778noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34377205428076248.post-54505304620375985872016-09-15T18:33:37.065+02:002016-09-15T18:33:37.065+02:00Uwielbiam kuchnię orientalną itp. Bardzo często go...Uwielbiam kuchnię orientalną itp. Bardzo często gotuję w domu, dla rodziny, dania rodem z Indii, Turcji czy Tajlandii. Obiad typu dobra indyjska korma czy przepyszny kebab, wcale nie muszą być niezdrowe. Często też robię mieszanki przypraw i wrzucam do słoiczka- niech stoją i czekają na chwilkę, gdy znów po nie sięgnę. Na mieście też bardzo często zamiast polskiej kuchni wybieram np. wyżej wspomnianego kebaba. Można powiedzieć: jak to? Ale zastanawiając się dłużej, można dojść do wniosku, że jest w moim postępowaniu trochę racji, gdyż gdy jadłam polskie jedzenie w barze gdzie nie było prawie w ogóle ludzi- zazwyczaj dostawałam, odsmażane posiłki bez żadnych walorów smakowych, ani też estetycznych. A jak pójdę sobie na coś bardziej trendi, to wiem, co jem: wszystko jest podawane na moich oczach i bez oszustw. "Pod nosem" mojego domu mam sevikebab, do którego często zachodzę i posilam się gdy nie mam czasu nic gotować. <br />Chciałabym jeszcze dodać, że nagrodę nobla powinien dostać ten, kto wymyślił gyrosa smak.Anonymousnoreply@blogger.com